IZelo sem vesela, da sem po priporočilu prijateljice sodelovala v Špelinem/našem izzivu. Poslušala sem tudi webminar in se mi je zdel super. Trudila sem se opraviti vse izzive, nekatere bolj, nekatere manj zavzeto, ampak sem prav ponosna nase, saj mi je v večini uspelo izboljšati kakovost življenja na kar nekaj področjih. Ne vem točno ali sem bila sama odločna nekaj spremeniti ali je Špela pozitivno vplivala name, da se je zadeva pospešil ... Prišla je ravno v pravem trenutku ... pravzaprav najbrž neka super mešanica vsega. Lahko zagotovim, da so Špelini nasveti v izzivu (za sicer preproste stvari, za katere smo vsi že vedeli, da bi jih morali početi ali misliti) tako luštno podani, da sem se jih brez težav držala oz. izpolnjevala izzive. Tako nežna, a hkrati odločna, pozitivna in iskreno dobronamerna mi je delovala kot oseba, da nisem niti podvomila, da res želi, da bi bili vsi srečnejši in da bi bil ta naš svet lepši. Zato sem Špeli iz srca hvaležna za njen trud in sem res ponosna na naju obe in vse druge, ki nam je uspelo nekaj res pozitivnega.Res sem vesela za ta izziv, saj sem s Špelino pomočjo končno začela bolj sproščeno delovati (ne norim v službo, tudi če sem pozna), bolj zdravo jem (čisto zares :), ne tečnarim več toliko hčerki, ljudi gledam še bolj pozitivno, celo zalet sem dobila, da končno dokončam podiplomca. Skratka, sami plusi. Zagotovo bi tak izziv privoščila vsakemu, saj je res pozitiven in preprosto ne najdem nobene kritike. Čisto zares, no, pa sem se trudila kaj najti, ampak res nisem, zame je bil popoln..

Tjaša

Tea Starc

Izziv Stopi z gasa je nepričakovano in nenačrtovano vstopil v moje življenje. Verjetno sem ga ravno sedaj potrebovala. V poplavi vseh metod sproščanja, boljšega življenja in podobnih trendov, sem tokrat ob prvem sporočilu začutila Špelino nevsiljivo, a hkrati suvereno energijo. Pa sem si rekla, zakaj pa ne, saj nimam kaj izgubiti, le pridobim lahko.Za trenutek sem pomislila, da nimam časa in poskušala najti še kakšen izgovor, vendar mi je neznana sila ali pa nekdo iz moje rame sporočil, da je vredno poskusiti. In je! Resnično je!Moram priznati, da veliko stvari, ki so bili dani kot izzivi, v vsakdanjem življenju že počnem, pa kljub vsemu je veliko večvredno, če ti nekdo razširi obzorja, te na to prijazno opozori, predvsem pa te vsakodnevno napolni z ogromno energije in prepričanja v skupno dobro. Skratka, najprej cilji - uf, kako preprosto, a hkrati tako težko, razmislim, grem po korakih in pridem do cilja. Hm, sliši se enostavno, ni ravno tako, pa vendar je lažje, če ti nekdo pomaga. Pa četudi te opozori samo na pokončno držo, pitje vode, užitke, presenečenja, hvaležnost, praznovanje, gibanje, počitek ... In še mnogo več. Zanimivo je kaj vse zmoremo, le če si želimo in če imamo cilj.Hvala Špela za to izkušnjo in komaj čakam naslednjo.

"V življenju nas naprej ne vodijo pojasnila, temveč volja, da gremo naprej." (Brida).

Jasmina Zakonjšek

Stopi iz gasa in to v 21 dneh!? Naslov, ki me je v tem hitrem tempu življenja pritegnil, pa vendar hkrati navdal z dvomom, da 21 dni dela na sebi pa le ni tako malo in, da bo v poplavi vsakodnevnih obveznosti to gotovo le še ena dodatna "obveza".

Vendar pa se je moje mišljenje že po nekaj prejetih mailih popolnoma spremenilo in vsak dan sem nestrpno čakala nov izziv, ki mi ga bo zastavila Špela. Njen način podajanja informacij mi je prirasel k srcu, saj vsebuje pravo merico humorja, vprašanj za samorefleksijo in usmeritve za nadaljno delo. Priznati moram, da vsi izzivi niso bili najlazji oz. prijazni :), pa vendar tudi če se določenega izziva nisem lotila, so bili Špelini maili odličen povod za ozaveščenje določene, do takrat se prezrte teme.

In po 21 dneh, sem lahko rekla le:"A je že konec?"

Katja

Špela Kovačič

Izziv ''Stopi z gasa" je izvrstno pripravljen. Špela je udeležence lepo popeljala skozi vrsto preizkušenj in nalog, ki lahko s pravo mero truda in energije izboljša kakovost življenja vsakega posameznika. Način posredovanja informacij je bil zabaven, duhovit in nevsiljiv, vsekakor dobro premišljen. Sama sem se dobro zabavala pri izpolnjevanju nalog, tako da sem včasih komaj čakala, da bo sporočilo prispelo v moj e-nabiralnik. Sem pa večino tega, kar je bilo izpostavljeno v 21ih dnevih že izvajala v praksi, kar je le potrdilo moje razmišljanje, kako usmerjati smernice lastnega obstoja. Kljub temu moram priznati, da sem nekaj izzivov samo prebrala in poslušala, dejansko izvedbo pa po kratkem premisleku preskočila (nakup parfuma, izvajanje joge, itd.), ker sem presodila, da v tem trenutku to ni čisto mo ja pot, bo pa morda prišla na vrsto nekoč v prihodnosti.Ob tem velja izpostaviti, da sem k sodelovanju povabila tudi svoje prijatelje, s katerimi smo kasneje v okviru druženja diskutirali o posamezni nalogi in izkušnjah, kar je bila ponovno zabavna izkušnja. Skratka, izziv Stopi z gasa priporočam vsakomur, tudi najmočnejšim skeptikom, kajti škoditi resnično ne more. Vsak dan se lahko naučimo česa novega, samo opaziti moramo priložnosti, ki se nam ponudijo. Stopi z gasa je ena od njih..

Najprej čestitam Špeli za projekt, ki je zagotovo imel veliko sledilcev... Tudi mene ;)) Že naslov mi je bil všeč - zelo aktualen za čas, v katerem živimo ...

Koristno se mi je zdelo, da nas je Špela spodbujala s svojimi "dnevnimi opomniki", da zares stopimo z gasa... Nekaj od tega že sama počnem, sedaj pa sem nekatere stvari še bolj ozavestila ;) Predvsem pa je potrebno iz teorije v prakso;) Zelo všeč mi je bil tudi Špelino lahkotno in sproščeno podajanja vsebine, predvsem tudi v govornem delu.

Vesna

Ursa Kos

Zelo sem vesela, da sem se prijavila na izziv in sem sodelovala po najboljših močeh. Z velikim zagonom na začetku, potem pa se mi je nekje na sredi izziva malce zalomilo (moja življenjska zgodba), sem pa spremljala vse mejle in izvajanje nekaterih nalog prestavila na kasnejši čas.Vsekakor se mi zdi cel izziv zelo dobro zamišljen, predvsem pa zelo dobro izveden ... lepi, pregledi mejli s številnimi informacijami in dodatki ... Kar mi je bilo tudi strašansko všeč, je to, da zna Špela nekatere zahtevne koncepte (recimo kakšne bolj ezoterične - jih ni bilo veliko) zapakirati v preprosto in uporabno obliko. Večkrat sem si rekla, oooo poglej, tole, predstavljeno na tak način je pa lahko blizu tudi meni. :)Nekateri izzivi zame niso bili izzivi, medtem, ko so nekateri izzivi zame res IZZIVI (še vedno jih napačno vidim, kot ovire). Ampak saj je vedno tako... nekaterim je na kožo pisano nekaj, nekaterim nekaj drugega ...Za zaključek : Kar mi je največ pomenilu pri Izzivu, je bil optimizem in neusahljiva ljubezen do življenja, ki sta vela iz vsake napisane in izgovorjene besede. V trenutnih okoliščinah je imeti ob sebi (poznati, slediti...) tako vedro, pozitivno osebo neprecenljivo. HVALA. Naj se Špelinega optimizma, zadovoljstva in ljubezni do življenja naleze čim več ljudi!

Na izziv Stopi z gasa sem se prijavila malce iz radovednosti, predvsem pa zato, ker mi ni vseeno. Priznam, da se naloge nisem lotila stoodstotno, nekatere izzive sem izpolnila, za kar nekaj od njih sem ugotovila, da jih pravzaprav že redno vključujem v svoje življenje, kak je bil pa tudi tak, da to enostavno nisem jaz in sem ga pač zamenjala s kakim svojim. Bila je zanimiva izkušnja in po 21 dneh še vedno s pričakovanjem pokukam v mail, če bo morda priletelo še kako prijetno sporočilce. No in ko sem par dni nazaj zamišljeno in sključeno hodila po hodniku v službi, sem se spomnila izziva "pokončna drža" in se veselo zravnala. Takrat sem si rekla: Špela, uspelo ti je! Hvala!!! Menim, da ni pomembno, kako smo se izzivov lotili, uspeh je, če smo na podlagi tega uspeli spremeniti vsaj kaj ali si polepšati kak trenutek. Če je teh več, pa še toliko lepše.

Jerneja

"Fajn zadevca", Sicer bi se lahko bolj vestno držala vseh nalog, ampak... ja... :) izgovori. Me je pa definitvno Izziv prisilil v to, da razmislim in se res posvetim določenim stvarem in odmislim druge.Osebno se vsak dan spomnim dveh nalog:- pravilna drža!- včasih je treba komu ali čemu reči NE!- nekatere izmed izzivov pa že od prej "pridno izpolnjujem" :)Tako, da super! Pohvalno in upam, da postanejo Špeli podobni izzivi stalna praksa.

Mojca Baloh

Izzivi so bili kar konkretni. Priznam, da vseh nisem opravila, ampak niso šli v smeti, prepričana sem, da bom kakšen mail še odprla, ko bo mogoče bolj primeren čas. Včasih kakšno stvar preložimo, ker nam je pretežka v tistem trenutku.Všeč mi je bilo predvsem to, da sem imela občutek, kot da Špela piše prav meni.Všečen je tudi način sporočanja - razgibano, avdio, fotke... Fino, fajn.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now