Od sindroma izgorevanja v življenje s strastjo

Sem Špela Korinšek Kaurin, mamica, trenerka odličnosti in srčna ljubiteljica življenja. Več kot 10 let sem kot strokovnjakinja za marketing delala v velikih korporacijah in ob tem ves čas čutila, da je v mojem življenju velika luknja. Čeprav sem bila ves čas pod stresom in sem se vtapljala v delu, pa sem vedela, da to ni bil glavni razlog za mojo žalost in pomanjkanje zadovoljstva. Globoko v sebi sem vedela, da moja neizpopolnjenost izhaja iz narave dela. Čutila sem, da mi manjka srčno delo z ljudmi, želela sem si, da bi lahko pomagala življenja drugih spreminjati na bolje, vznemirjalo me je vprašanje, kako naj dosežem, da bi moje življenje imelo smisel in bi lahko doprinašala k boljši prihodnosti tega planeta. 

Borila sem se s konstantnimi glavoboli in utrujenostjo, bila sem kronično pod stresom, občutek, da moje življenje ni usklajeno s srčnimi željami, pa me vedno bolj skelel in me vabil na polje depresije. Počutila sem se kot bi živela v zlati kletki, ki me je objemala z žalostjo in me omejevala z preobremenjenostjo.  
 

Ko sem nekega dne iz vrtca prevzela otroke in so se mi nenadzorovano po licih ulile solze, me je spreletelo spoznanje. Kakšno sporočilo sem dajala svojim otrokom? Kaj sem jih učila s svojim "zavoženim" zgledom?!

V tistem trenutku sem se odločila, da v celoti spremenim svoj življenjski slog in tudi življenjski slog svoje družine. Izza volana dirkalnega avtomobila sem se presedla za volan starega motorja in začela s srcem opazovati in uživati v okolici. Vsak dan se opomnim, da nam nihče ne more vrniti sekund, minut in dni, ki jih prehitimo v težnji, da bi zmanjšali pritisk neštetih zahtev in potreb ljudi okoli sebe, ki jih naše želje niti ne zanimajo.

 

Najbolj pomembno zame je, da sem za svoje otroke čim bolj prisotna - tako s telesom, kot tudi s srcem in glavo. S svojim vzorom jih želim naučiti, da si zaslužijo izkusiti srečno in užitkov polno življenje. Veliko se igramo, povezujemo se s svetom okoli nas, odpiramo se priložnostim in se učimo spoštljivo ravnati do svojega najdragocenejšega vozila - našega telesa.

Vodi me misija.

Ker sem sama izkusila, da se lahko spremeni prav vsak od nas, če se mu le ponudi prava priložnost, s strastjo spodbujam starše povsem svetu, da naredijo prvi korak. Pokažem jim, kako naj ustavijo svojega avto-pilota in začnejo s pozitivnimi izkustvi graditi močan zgled za svoje otroke. 

Moja misija je, da staršem pomagam graditi samozavest in zaupanje vase, ob tem pa z odprtimi očmi uživati lepote življenja, ki so ves čas okrog njih. Motiviram jih, da se otresejo omejujočih okovov, ki so si jih pridobili od preteklih generacij, nato pa začnejo svobodno in polno izkoriščati vse svoje potenciale.

 

Moja vizija je, da več tisočim mamicam pomagam postati pozitiven vzor, ki s svojim močnim primerom otroke vodi v srečno, zadovoljno in izpopolnjeno odraslo življenje. Verjamem, da lahko na ta način aktivno vplivam na boljšo prihodnost našega planeta in hkrati doprinesem k hitrejši evoluciji človeškega razvoja.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now